sâmbătă, 8 august 2009

Jurnal cu ploi şi pisici de august

O cafeaaa! Mai întîi o cafea, vă rog! Aşaaa! Şi acum să văd cum pot scrie cu picioarele pe pereţi. Zgîtia asta de pisic pe care l-am cules ieri din stradă nu are astîmpăr. Gleznele mele bîţîind sub birou îl fascinează, drept pentru care se aruncă orbeşte asupra lor înfigînd gheruţe subţirele de sîrmă. Pe urmă îşi lipeşte boticul julit încercînd să prindă cu dinţii o bucăţică de pulpă. Mmmm...nesătulul! flămînd ai mai fost, pişcot.

Păi să revenim la ziua de ieri. Faptele au fost astfel: citisem în seara dinainte însemnarea Almei despre ultimul pisic găsit. Ieri dimineaţă cînd am ieşit din bloc să merg spre serviciu mă gîndeam la asta şi la cum de găseşte ea toate animăluţele astea năpăstuite şi cum de mie nu-mi ies în cale decît pisici dolofane care tronează imperial prin faţa cîte unei scări de bloc, pisici care se vede de la o poştă că-s răsfăţate şi ultra-alintate de tot blocul.

Buuun! Şi cînd ajung la policlinică, între timp se pornise o ploaie mai adevărată, un mîţ mic, ciufulit, muiat de ploaie, răpănoşel şi vai de mama lui se ia după mine şi mă urmează cum-necum, pe scări. Întîi l-am depăşit, da’ pe urmă nu ştiu ce gînd mă făcu să mă-ntorc după el şi să-l culeg în palmă. L-am luat sus în birou, am început să caut nişte papa-bun pentru pisoi dar nu prea am găsit, pînă la urmă am închipuit o zemuşoară din lapte praf dizolvat în apă, niscaiva pîine muiată şi...a mers. A limpăit ca un flămînd ce era vro trei porţioare, mai mult supt decît mestecat după care, i-am închipuit într-o cutie din care am evacuat topurile de hîrtie, un culcuş. A dormit ca un prunc pisicesc vro două ore, după care, liniştit, sătul şi odihnit, a zbughit-o d-acolo şi s-a pornit să cerceteze toate cotloanele biroului meu (şi avea ce cerceta). Din cînd în cînd mă privea aşa, într-un fel care te făcea să crezi că ştie mai multe decît spune, dar am intuit totuşi: aproape că trecusem testul, fusesem adoptată.

Ce mai puteam să fac? Acolo nu-l puteam lăsa de vineri pînă luni. Să-l las iar pe drumuri, n-aveam inima asta, l-am luat acasă. Un ghem prizărit, alb cu urechiuşele şi codiţa şi o pată cenuşie şi botic julit mai demult, acum aproape vindecat pare-se, cine ştie pe unde îşi va fi băgat năsucul curios sau ce-o fi păţit.

Cred că are în jur de o lună, o lună jumate şi nişte ochişori de lapte (încă) de un gri-cenuşiu-albăstrui. Iar dumnealui pisicu’ şi-a dat tot concursul să mă impresioneze: a priceput din prima care-i regula casei, a învăţat rapid drumul pînă la cutiuţa cu nisip de la toaletă, farfuriuţa cu mîncare la bucătărie, restul e...cîmp de cercetat cu atenţie maximă. Ah!! Da, era să uit: florile. Astea nu prea au scăpat nesmotocite. Dar asta doar aşa, ca să se vadă şi să se ştie cine-i noul stăpîn.

Încă nu ştiu cum să-l numesc, singurul nume care mi-a venit în minte şi mi se pare că i se şi potriveşte e...Matei. Dar mă mai gîndesc.

Şi mă mai gîndesc, felul în care mi-a ieşit în cale imediat numai ce gîndul am gîndit într-o zi de vineri, n-o fi şi ăsta vreun semn?


P.S. foto pisic înainte de băiţă, după, va urma

12 comentarii:

nuclearrr spunea...

AAAA, ce mai intamplare! Te-a gasit rapciuga ala miku! Acu sa vezi pa noi essprimarea essperientzei pisicesti!
Si can' l-oi boteza .sa nu ma sughitz io vo secunda!!!:)

aprilia spunea...

asta micu e zapacit rau. si are o slabiciune pentru glezne... :)))
ai sughitat? :P

alma spunea...

Gata, pot scrie si comentarii, nu stiu de ce imi da eroare asta de la google.
Asa, bine ti-ai revenit, chiar ma gandeam ca iti lipseste un pisic! Ma bucur ca l-ai salvat, de-acum e al tau :). Sa-ti traiasca multi ani fericiti!
Trebuie sa il deparazitezi intern si extern si sa ii dai si carnita sa pape, poti incepe cu pate si daca nu vrea, ii dai cu degetul in gurita. Sigur nu stie ce e papa bun.

Il pupa mama pisicilor din cartierul de nord :)).

aprilia spunea...

da, nu ma asteptam deloc la asta, cred ca mai mult el m-a adoptat decit eu pe el. cit despre mincare, era asa de lihnit ca s-a adaptat rapid, e un supravietuitor. infuleca de toate si cu mare pofta :))). de la supa de pui cu galuste la ficatei si alte delicateturi.
o sa-i fac si deparazaitare curind, sper. deocadata ne-am multumit cu o baita. cred ca a fost lovit, muscat, incepe deja sa se vindece, ii cad cojitele, si ochiul pare vindecat.
si are o pofta de joacaaa! :)

delliana spunea...

Ce privire albastra are micutul... e dulcic foc, ce mai!

lollitta spunea...

sa-ti traiasca! :X

ela roseni spunea...

tanam-tarananam...
http://elaroseni.blogspot.com/2009/08/blog-de-oro.html

Loredana spunea...

dragute foc pisicile!

Cristian Lisandru spunea...

Frumuşel mâţ... Şi norocos, bag de seamă...

ela roseni spunea...

Am scos anu' vechi din casa
Am pus de toate pe masa
Si astept anu' ce vine
Plin cu bucurii-ciorchine!
La multi ani! Cu drag, ela-marinela! :)

Anonim spunea...

Buna Ziua!
Eu sunt Vlad, unul dintre membrii Radio Whisper, un radio anti-manele dedicat bloggerilor si nu numai.
Am vizionat cu atentie blogul tau si vreau sa spun ca am fost foarte fascinat de ceea ce am gasit. Am fost atras de subiectele interesante si de originalitatea articolelor. Felicitari ! Încep sa îl citesc cu drag.
Noi promovam la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tau ; am specificat sursa articolului si am deschis si un subiect pe baza acestuia. Daca doresti, poti sa ne recomanzi orice articol si noi îl vom promova.
Cu scuzele de rigoare pentru acest mesaj de tip spam,acest mesaj este dedicat tie si la cei care merita care ii citim aproape zi de zi.
Ne-ar face placere, de asemenea, sa stim ca ai dori sa ne sustii în acest proiect de radio si sa accepti o eventuala colaborare.
Pe Radio Whisper se difuzeaza toate genurile de muzica, exceptând manele si piesele necenzurate, avem si câteva emisiuni, stiri etc. Ne-am propus sa realizam un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de sustinerea si ajutorul tau si al celorlalti colegi bloggeri. Dorim sa cream o echipa numeroasa, de oameni cu un talent aparte si m-am gândit ca, poate, ai vrea sa ni te alaturi si sa colaboram, binenteles, pe unul dintre domeniile care îti place. Dorim, de asemenea,sa iti acordam un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile si modul de a gândi al bloggerilor si al ascultatorilor nostri.
Îti multumesc pentru timpul acordat, iar acum îti propun sa adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tau si sa ne dai add la id-ul asculta.whisper sau un email asculta.whisper@yahoo.com pentru a discuta mai multe.www.radiowhisper.com
Multumesc,Cu stima Vlad!

Campionat Spania spunea...

Buna ziua
Imi cer scuze ca va deranjez insa va scriu pentru a va propune sa facem un schimb de linkuri - 3 way link exchange - in sensul ca eu voi pune linkul dumneavoastra pe http://i-love-iasi.blogspot.com/ iar dumneavoastra imi adaugati un link catre http://iasi365.com cu titlul Campionat Spania
Daca doriti sa facem schimbul doresc sa-mi spuneti titlul linkului dumneavoastra( adresa mea de mail este iacob_ctin@yahoo.com).
O zi buna va doresc